Aktiviteetit

Aktiviteetteja kesällä ja talvella
Pyhä-Luoston matkailualueella on kaksi ympärivuotista lomakeskusta. Pyhän ja Luoston laskettelukeskukset vetävät väkeä talvisin, ja kesällä Pyhä-Luoston kansallispuisto on suosittu retkeily- ja samoilukohde.

Suomen eteläisin suurtunturialue tarjoaa mielenpainuvia ja rauhoittavia luontokokemuksia jokaisena vuodenaikana. Lumettoman ajan erikoisuuksia ovat Aittakurun amfiteatterin musiikki- ja kulttuuritapahtumat.

Retkeilypoluille suoraan ovelta
Pyhä-Luoston kansallipuistossa on merkittyjä patikointireittejä yhteensä noin 102 kilometriä. Reitit soveltuvat erinomaisesti lyhyistä muutaman tunnin kävelyretkistä päivän mittaisiin patikointiretkiin.

Rinteet

Ladulle ja rinteisiin suoraan ovelta
Pyhä-Luoston latuverkostot ovat yhteydessä toisiinsa. Hoidettuja latuja on alueella yhteensä n. 170 km. Valaistuja latuja on molemmissa tuntureissa n. 15 km. Suurin osa hoidetuista laduista soveltuu sekä perinteisellä että luistelutyylillä etenemiseen.

Pyhän laskettelurinteistä löytyy haasteita ja harjoittelupaikkoja:

  • 8 hissiä, 14 rinnettä
  • Korkeusero 280 m, huippu 500 m
  • Pisin rinne 1800 m
  • Hissikapasiteetti 10 400 hiihtäjää tunnissa
  • Sama hissilippu käy myös Rukalla

Kesällä tuolihissi tunturin huipulle
Polar-rinteen ala-aseman tuntumassa sijaitsevassa Lastenmaassa perheen pienimmät voivat aloittaa lajiin tutustumisen turvallisesti ja helposti. Laskettelun lomassa lapsia viihdyttävät useat rinteeseen sijoitetut leikkivälineet. Lasten naruhissi on maksuton.

Lue lisää Pyhä-Luoston alueen monipuolisista aktiviteettipalveluista: